Rólam

neszmeri_tunde2.jpg

Tisztelt olvasó, az alábbi életrajzot honlapom indításakor írtam. Majd azt időnként módosítottam.

2021. szeptemberében megválasztottak a Csemadok elnökségi tagjának, az ifjúságért felelek. Nem sokkal később az a döntés született, hogy a Csemadok központját erősítsem munkámmal.
Bejegyezve: 2022.január 21.

2018. december 10-én letette a falu új vezetése az esküt. Képviselő lettem.
December 1-jén a Léván megtartott Femine Fortis közgyűlésén a szervezet elnökévé választottak.
2018. december 17.

2017. tavaszától a Csemadok Nyitrai Területi Választmányának titkáraként dolgozom. Ez mellett a tavaly májusban induló Csemadok lap, az Első Kézből szerkesztését is vállaltam. A második lapszámnak már főszerkesztője voltam.
A Felvidék Ma hírportálnak továbbra is munkatársa vagyok, de már csak szerzőként. Az Önkormányzati Szemlében és a szél-járásban is jelennek meg írásaim.
Ősszel egy új egyesületet (polgári társulást) jegyeztettünk be, Zoboralji Örökség Őrzői Hímző- és Viseletkészítő Műhely néven. Melynek munkáját elsősorban az adminisztrációval segítem, valamint a zoboralji minták népszerűsítésében segédkezem.
Tavaly év végén felkérést kaptam Szomolai Tibortól, így legújabb könyvének, A klánnak szerkesztője voltam. Csikmák Imre Erről, arról, azokról cím könyvének bemutatóit pedig én moderálom.
2018. februárjában tagja lettem a Pro Média Alapítvány kuratóriumának. A kuratórium korábbi tagjai a szlovák törvényi előírások miatt mondtak le, mivel ténylegesen is kivitelezői akarnak lenni azoknak a sajtótermékeknek, amelyek elindításán dolgoztak/dolgoznak. Az új kuratórium februárban vette át a stafétabotot, hárman lettünk tagok: Haják Szabó Mária, Sztarovics Tibor és jómagam.

2018. február 18.

2016. szeptemberében megszűnt a Szabad Újság, amit főszerkesztő híján - az utolsó fél évben én szerkesztettem.
A lap megszűnése után a Felvidék.ma hírportál szerkesztője lettem.
Idén januárban megkaptam a Kantár Csaba-díjat, ami nagy megtiszteltetés volt számomra.
2017.03.06.

2014. őszén ismét sikerrel vettem az önkormányzati választások akadályait. Majd 2015. januárjában a község polgármestere megtisztelve bizalmával, alpolgármesterré nevezett ki.
Időközben megalapítottuk a Femine Fortis polgári társulást, amely nő szervezetként igyekszik a magyar családok védelmében tevékenykedni. A szervezet ellenőrző bizottságát vezetem.
A Pozsonyligetfalusi Emlékmű Elékészítő Bizottsággal, amelyet Dunajszky Géza vezetett, sőt a munka nagy részét is ő végezte, 2015. júliusában átadtunk egy kőre elhelyezett emléktáblát a ligetfalusi tömegmészárlás áldozatainak tiszteletére. Ez a Bizottság is létrehozott egy polgári társulást. Bízom benne, hogy ismét segíteni tudok majd a munkában.
2016.02.16.

Sok midnen változott az életemben egy év alatt. 2012 májusától a Szabad Újság munkatársa vagyok. Decembertől a Magyar Közösség Pártjának ellenőrző és alapszabály felügyelő bizottságának tagja. Az MKP Szenci járási elnökségének alelnöke vagyok. Tavaly januárban Csemadok Pozsonyi Városi Választmányának tagja lettem. Továbbra is önkormányzati képviselő vagyok, és felügyelem a helyi média tanács munkáját.

2013.01.16.

Életrajz

Neszméri Tünde vagyok a Szenc melletti Dunaújfalun lakom, már 1997 óta foglalkozom ifjúságpolitikával, tehát ebből a szakmából lassan nyugdíjba mehetek.
Gondolom, most több olvasó azon gondolkozik, mi újat adhat még egy ilyen vén róka ezen a területen. De hiszem, hogy szükség van tapasztalt emberekre is, hiszem, hogy az én elsődleges feladatom a tapasztalatok átadása, hiszen pedagógus lenne az igazi szakmám, amihez hűtlen lettem.

Egyébként szeretek olvasni, ezzel megfertőzve mentem magyar nyelv és irodalom szakra Nyitrára és ott még jobban megszerettem a magyar nyelvet, főleg a nyelvjárásokat, minden egyes ICs tábor azzal is örömet szerez nekem, hogy az emberek más-más nyelvjárást használnak, és ez zene füleimnek.

Másik szakom a politológia volt, ezt a szakot azért választottam, mert már gyermekkoromban megfertőzött a politika, amit megmagyarázni nem tudok, de így történt.

Kedvenc íróimat tematika szerint választottam, azaz, olyan írók regényeit olvasom szívesen, akik a történelemből merítenek, illetve a magyarságról írnak. Persze nem mellékes az olvasmányosság és a magyar nyelv tökéletes használata sem.
Egy időben próbálkoztam tanulmányok írásával is, de sajnálatos módon a sok szervezés mellett erre nincsen időm, több újságcikkem is megjelent különböző témákban, időnként még ma is írok, de mostanság már csak az ICS-t érintő témákban.

Alapítója voltam a Magyar Ifjúsági Közösségnek, miután az elődpártok ifjúsági szervezetei megszűntek, itt próbáltuk folytatni az Együttélés ifjúsági szervezetében megkezdett munkát, legnagyobb sikerünk egy miniszterelnöki találkozó volt, ezen a találkozón állapodtak meg a kormányfők meg a Mária Valéria Híd újjáépítéséről (Dzurinda – Orbán találkozó Madarászon). A "madarászi szabadegyetemhez" sok siker köthető, de azt gondolom, ez a legfontosabb, ami ott történt.
A MIK-ből, ha nem is egyenes út vezetett az ICs-be, de az MKP szenci járási elnöksége delegált az Ifjúságpolitikai Tanácsba, ahonnan már adott volt, hogy az ICs-t választom tevékenységem "helyszínéül".

Bármilyen furcsán is hangzik: szeretek pályázatot írni, mert tudom, hogy egy jó pályázat a jó rendezvény alapja.

Szeretném folytatni a munkát úgy, ahogy elkezdtem, azzal, hogy tisztában vagyok vele, amiket eddig tapasztaltam, azokat a dolgokat meg kell tanítanom a fiatalabb generációval, hiszen lassan, tényleg kiöregszem.

Tagja vagyok a Magyar Koalíció Pártjának (mint a helyi szervezet elnöke, járási alelnök, valamint a Pozsonyi Kerületi Tanács tagja tevékenykedem).
2010. július 10-én megválasztottak a párt Szociális, Családpolitikai és Egészségügyi Tanácsa elnökének, ezt a funkciót 2011. április 16-áig töltöttem be.
Miután az MKp elnöksége úgy döntött az ICS delegálhat egy embert az MKP elnökségi üléseire tanácskozási joggal, ezt a feladatot is ellátom, valamint tagja vagyok a magyar kormány tanácsadó szervének a Magyar Ifjúsági Konferenciának.
Tagja vagyok a CSEMADOK-nak is, de a megtisztelő felkérést a pozsonyi városi választmányi tagságra visszautasítottam.
Szerkesztettem a Felvidék Ma hírportált, manapság pedig a Szabad Újság munkáját próbálom meg segíteni.
Valamint mindent megteszek az ICS sikeréért, többek között szerkesztem a honlapját, szervezem a táborait - ehhez biztosítom az anyagi feltételeket is.

2010. november 27-én Dunaújfalu község önkormányzatának képviselőjévé választottak meg, egyedüliként képviselem az MKP-t a 9 tagú testületben. Az első ülésen megválasztottak a Media Tanács elnökének.