Napló helyett: kiselsősök köszöntése Szencen

_MG_0035_resize.JPG

A kedves látogató valószínűleg érzékelte, hogy az utóbbi időben csupán cikkeket tettem fel, a dolog nem teljesen szándékos volt, minden nap elhatároztam, ha lesz 5 perc időm, akkor írok a naplómba pár sort.
Már csak azért is, mert több kedves emlékkel lettem gazdagabb. Ilyen volt például a kisiskolások köszöntése Szencen, ahol a Rákóczi Szövetség elnökével együtt köszöntöttük a magyar iskolát kezdett elsősöket. A programban felléptek a járás magyar iskolásai, bárhogyan is tekintek rájuk, tehetséges kis gyermekeink vannak, akiket egy-egy ilyen alkalommal arra szoktatunk, ne féljenek a színpadtól, ne féljenek megnyilvánulni. Összességében 40 kis elsős kapott ösztöndíjat a Szenc és vidéke célalap közvetítésével.
A szenc.sk honlap az eseményről ezt írta: árásunk magyar kiselsősei és szüleik ma átvehették a Rákóczi Szövetségtől a Szenc és Vidéke Társulás közvetítésével az ajándékokat és a pénzbeli ösztöndíjat, amit támogatásként kaptak mint magyar kiselsősök. Az elsős csemeték, dacára annak, hogy alig két hónapja járnak iskolába, helyes programmal örvendeztették meg Halzl Józsefet, a Rákóczi Szövetség elnökét, szüleiket és minden jelenlévőt.
A honlapon megtekinthető képek