Magyarország szuverenitása, avagy szlovák reakciók egy állam alkotmányáról

Tovább folyik az uszítás, ezt a címet is adhattam volna írásomnak, gondolok itt arra, hogy szlovákiai politikusok a jószomszédi viszony ápolása helyett ismét uszítanak, riogatnak és valótlanságokat állítanak. Szlovákiának annyi köze van a magyar alkotmányhoz, mint Magyarországnak a szlovákhoz, viszont, ha Magyarországról bárki is véleményt mondana északi szomszédjának alapdokumentumáról, akkor a szlovák politikusok ismét elkezdenék azt szajkózni, hogy a magyar politikusok Szlovákia integritását veszélyeztetik. Azaz: amit szabad Jupiternek, nem szabad a (kis)ökörnek.
Azt a tényt, hogy Szlovákia felemeli majd szavát, és kritizálja, nacionalistának és szlovák ellenesnek tekinti majd a magyar alkotmányt ezt egyértelmű volt. Meglepetés nem ért, az időzítés volt a kérdés, de az azonnalisággal túl nagy meglepetést nem okoztak.
Szóval: Jupiternek szabad beavatkozni Magyarország belügyeibe, és kikiabálni a kettős állampolgárok választási jogát, és elhallgatni azt, hogy Szlovákia ugyanazzal a módszerrel adott ki szlovák állampolgárságot, mint amit most Magyarország kapcsán sérelmeznek. Azoknak a szlovák polgároknak, akik nem élnek az ország területén és más állampolgárságuk is van, a választások előtt a szlovák politikusok felhívást intéztek, hogy melyikük a legjobb, melyikük foglalkozik leginkább a külhoni szlovákokkal, szóval ez egy álságos és kétszínű kritika.
Azt sérelmezni, hogy Magyarország minden magyar emberérét felelősséget vállal szintén kétszínű kritika, hiszen a szlovákok lépten-nyomon kritizálják Magyarországot, mi mindent nem ad meg a szlovákoknak, még akkor is, ha esetleg ők azt nem is kérik.
Kedves politikusainknak az ország elnevezése sem tetszik, ugyanis szerintük ez visszanyúl az általuk Uhorskonak nevezett történelmi Magyarország elnevezésre, felhívom a figyelmet, hogy a magyar nyelv egyes kifejezéseket más értelemben használ, mint ahogyan azt a szlovákra lefordítják, nyilvánvalóan azért, mert a magyar nyelv szókincse sokkal bővebb, így egy-egy fogalomra több kifejezésünk van és árnyaltabban tudunk megfogalmazni dolgokat. De hozzáteszem azt is, ehhez Szlovákiának szintén nincsen köze, és az állam elnevezése az államformáját nem befolyásolja, az továbbra is köztársaság lesz és nem királyság.
Azt meg ismét csak bizonyították nacionalista politikusaink, hogy számukra Trianon kifejezése, és annak esetleges felülbírálása olyan, mint ördögnek a szenteltvíz. Amit értek is, hiszen lelkük mélyén érzik, hogy ezt a földet, főleg annak magyarok által lakott területeit, nem túl jogosan és tiszta módon szerezték.
És tudjuk: az kiabál a legjobban, akinek a háza ég.